In deze nieuwsbrief:

  •          DuboCalc 6.0.9 uitgesteld
  •          Gebruikersbijeenkomst 11 april 2024

 

DuboCalc 6.0.9 uitgesteld

In onze vorige nieuwsbrief hebben we aangekondigd dat we van plan waren om eind januari 2024 versie 6.0.9 uit te rollen.
We willen graag transparantie en open communicatie met u behouden en daarom informeren we u dat we meer tijd nodig hebben om aan deze nieuwe versie te werken.
Ons team is hard aan het werk om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt,
we verwachten nu dat we voor eind februari de nieuwe release van versie 6.0.9 kunnen uitrollen.

Een belangrijk element van deze aankomende release is de verbetering van de rapportagefunctionaliteit van DuboCalc.

Hier is wat u kunt verwachten:

  1. De Word- en PDF rapportages zullen een vernieuwd format en inhoud hebben, met een focus op interpretatie van resultaten.
  2. De bestaande Totaal overzicht wordt verder verfijnd, inclusief toevoeging van informatieve kolommen.
  3. Een extra Excel-rapportage gebaseerd op het Rijkswaterstaat monitoringsformat.
  4. Een extra Excel-rapportage met een uitdraai van de volledige DuboCalc-bibliotheekview gebaseerd op de NMD-publicatiedatum van het project.

 

Gebruikersbijeenkomst 11 april 2024

Verder willen we u eraan herinneren dat op 11 april de volgende gebruikersbijeenkomst is gepland. Reserveer deze datum in uw agenda. We zullen u binnenkort informeren over de locatie en de agenda voor dit evenement

 

Helpdesk DuboCalc 

Wij ontvangen inmiddels veel feedback en vragen via ons feedbacksysteem (in de DuboCalc website, of via dubocalc@netcompany.com). Bedankt hiervoor! Hier kunnen wij DuboCalc mee verbeteren. Wij beantwoorden deze vragen zo goed als we kunnen, maar sommige van jullie vragen hebben wij al eerder beantwoord, of moeten wij jullie voor doorverwijzen. 

 

DuboCalc is een rekeninstrument waarin milieudata van de Nationale Milieu Database (NMD) gebruikt wordt om de milieu kosten indicator (MKI) waarde te berekenen voor projecten in de GWW sector. Dit houdt in dat alle vragen die te maken hebben met het rekeninstrument door Netcompany worden opgelost. Bijvoorbeeld dus vragen over functionaliteiten, de weergave van rekenresultaten of optelling van elementen of vervangingen. Hiervoor kun je vaak ook terecht bij de volgende bronnen: 

 

Vragen over de milieudata zelf, bijvoorbeeld uitgangspunten of aannames rondom data, worden door de NMD beantwoord. Bekijk voor dit soort vragen ook: 

 

Indien je vraag niet op de website van de NMD beantwoord wordt, kun je contact opnemen met info@milieudatabase.nl