In deze nieuwsbrief:

 • Release 6.0.7
 • Gebruikersbijeenkomst 20 april
 • Helpdesk DuboCalc

 

 Go-live release 6.0.7

DuboCalc versie 6.0.7 staat gepland om op donderdag 20 juli – 18.00 uur als nieuwe productie versie live te gaan. In deze release worden bestaande foutjes en onduidelijkheden opgelost, waaronder:

 • De Excel rapportage is duidelijker en heeft correcte titels;
 • CO2-emissies worden op alle niveaus correct weergegeven in het projectscherm;
 • CO2-emissies worden in kilogrammen weergegeven in de zwaartepuntanalyse;
 • Je kunt nu alle items uit de prullenbak van je project verwijderen met de 'verwijder alles' knop;
 • Er zijn meer uitleg-i'tjes toegevoegd en uitleg is nu hetzelfde als in de bepalingsmethode.

Meer informatie over de inhoud van deze release zal op de dag van live gaan bekend worden gemaakt.

 

Geslaagde gebruikersbijeenkomst 20 april 2023

De tweejaarlijkse gebruikersbijeenkomst van DuboCalc op 20 april 2023 was een succes. Diverse professionals uit de bouw- en infrastructuurwereld, waaronder adviesbureaus, ingenieursbureaus, aannemers en overheden, waren aanwezig.

De middag begon met drie parallelle presentaties:

 • Rijkswaterstaat over de ontwikkeling van categorie 3 milieudata, waarbij de nieuwste ontwikkelingen werden gepresenteerd en werd er ingegaan op hoe deze data kunnen worden ingezet om duurzamere keuzes te maken in de bouwsector;
 • Rijkswaterstaat verzorgde ook de presentatie over de ontwikkeling tot nu toe en de doorontwikkeling van DuboCalc;
 • Witteveen+Bos gaf een introductiecursus DuboCalc voor nieuwe gebruikers.

Na de parallelle sessies was er een plenaire presentatie waarin Netcompany en Witteveen+Bos zich voorstelden aan de gebruikers en een toelichting gaven op de voltooide transitie en toekomstige doorontwikkeling van DuboCalc. Er was veel ruimte voor feedback van de gebruikers.

De dag werd afgesloten met hapjes en een gezellige borrel, waarbij er nog volop nagepraat werd over de presentaties en er nieuwe contacten werden gelegd. Al met al was de gebruikersbijeenkomst van DuboCalc een groot succes, met veel interactie tussen sprekers en deelnemers en een goede sfeer gedurende de hele middag.

We kijken nu al uit naar de volgende bijeenkomst op donderdagmiddag 12 oktober 2023, zet het alvast in je agenda!

 PowerPoint presentaties gegeven tijdens de gebruikersbijeenkomst zijn op de website hier te vinden. 

 

Helpdesk DuboCalc

Wij ontvangen inmiddels veel feedback en vragen via ons feedbacksysteem (in de DuboCalc WebApp, of via dubocalc@netcompany.com). Bedankt hiervoor! Hier kunnen wij DuboCalc mee verbeteren. Wij beantwoorden deze vragen zo goed als we kunnen, maar sommige van jullie vragen hebben wij al eerder beantwoord, of moeten wij jullie voor doorverwijzen.

DuboCalc is een rekeninstrument waarin milieudata van de Nationale Milieu Database (NMD) gebruikt wordt om de milieu kosten indicator (MKI) waarde te berekenen voor projecten in de GWW sector. Dit houdt in dat alle vragen die te maken hebben met het rekeninstrument door ons worden opgelost. Bijvoorbeeld dus vragen over functionaliteiten, de weergave van rekenresultaten of optelling van elementen of vervangingen. Hiervoor kun je vaak ook terecht bij de volgende bronnen:

 Vragen over de milieudata zelf, bijvoorbeeld uitgangspunten of aannames rondom data, worden door de NMD beantwoord. Bekijk voor dit soort vragen ook:

 Indien je vraag niet op de website van de NMD beantwoord wordt, kun je contact opnemen met info@milieudatabase.nl