Zo werkt het

De Objectenbibliotheek is te benaderen via de DuboCalc-bibliotheken. In de deelbibliotheek ‘Gedeelde elementen extern’ zijn de objecten als elementen beschikbaar. Om deze te gebruiken in een project, kun je deze elementen kopiëren en plakken in je project. Hieronder is het proces stap voor stap uitgelegd.

  1. Open een nieuw of bestaand project
  2. Open rechts de DuboCalc-bibliotheek en ga naar de onderste map ‘Gedeelde elementen extern’
  3. Kies het gewenste object, klik daarop met de rechtermuisknop en kies ‘Kopiëren’
  4. In de boomstructuur van je project, klik met de rechtermuisknop op het object of element waaronder je het object wil importeren, en kies ‘Plakken’
  5. In het veld ‘Omschrijving’ van het object is aangegeven welke elementen van het object schaalbaar zijn. Indien gewenst kun je in het veld ‘Hoeveelheid’ van het betreffende element een wijziging aanbrengen.
  6. LET OP: de hoeveelheden worden geschaald naar de hoeveelheid die is ingevuld op objectniveau.
  7. Je kan het object nu ook aanpassen voor jouw projectspecifieke situatie: zo kun je bij de wegobjecten bijvoorbeeld lichtmasten of geleiderails verwijderen, als die niet in jouw project zitten

Feedback

We zijn benieuwd wat jullie van de objectenbibliotheek vinden. Als je feedback hebt, dan kan je die in DuboCalc melden met de feedback-knop (het ballonnetje links in het beeldscherm). De meldingen worden dan gedeeld met Rijkswaterstaat.

Downloads