Wat is DuboCalc?

Ben je op zoek naar basisinformatie over wat DuboCalc is en hoe dit in aanbestedingen van GWW-projecten wordt toegepast, dan kun je deze twee filmpjes kijken die opgenomen zijn bij de interne cursus DuboCalc van Rijkswaterstaat. De twee plenaire presentaties van deze cursus zijn gefilmd (en ingekort) en te zien via de onderstaande links. De presentatie die in de filmpjes te zien is, is ook als download hieronder opgenomen. Bij verwijzingen naar deze informatie graag Rijkswaterstaat als bron vermelden. De inhoud van de beelden, audio en teksten van de informatie kunnen achterhaald raken. Aan de inhoud van de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

DuboCalc in aanbestedingen (update 7 juni 2021)

Rijkswaterstaat zet DuboCalc (MKI-waarde) in bij aanbestedingen als invulling van een EMVI-BPKV criterium. Rijkswaterstaat heeft voorbeeldteksten beschikbaar gesteld ter inspiratie voor andere opdrachtgevers. De teksten kunnen niet integraal worden overgenomen, maar dienen passend gemaakt te worden voor de contractvormen en -teksten zoals die door andere opdrachtgevers gebruikt worden. Ook dienen de teksten projectspecifiek te worden gemaakt. Bij verwijzingen naar deze teksten graag Rijkswaterstaat als bron vermelden. De inhoud van teksten kan achterhaald raken. Aan de inhoud van de teksten kunnen geen rechten worden ontleend.

Handreiking Inkopen met MKI

PIANOo, het expertisecentrum voor aanbesteden van de Rijksoverheid, heeft een handreiking gemaakt om aanbestedende diensten uitleg te geven over de toepassing van de LCA en MKI in het inkoopproces. De handreiking bevat een stappenplan en geeft aandachtspunten, tips en voorbeelden om de inhoud tastbaar te maken.

Nationale Milieudatabase
DuboCalc maakt voor de berekeningen gebruik van de Nationale Milieudatabase. Deze database wordt beheerd door Stichting Nationale Milieudatabase. Meer informatie over deze database is te vinden via deze link.

Overige

  • In DuboCalc is sinds juli 2021 een objectenbibliotheek beschikbaar gemaakt. De Objectenbibliotheek bevat 28 veel voorkomende objecten in GWW-projecten, die gebruikers kunnen importeren in hun eigen project. Lees meer in dit nieuwsartikel.